Als (burger)hulpverlener bent u in staat om uw behaalde reanimatievaardigheden in te zetten voor uw eigen woon of leefomgeving. U doet dit als lid van een 6-minuten zone of hartveiligorganisatie: Zo overbruggen we de cruciale eerste zes minuten bij een hartstilstand.
Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Het staat heel simpel uitgelegd in een paar plaatjes, en dat is het dan ook. Het kost u alleen even een beetje tijd om u aan te melden, reanimeren kunt u toch al?
Burgerhulpverlening in de praktijk, hoe gaat dat dan?
Marjan redde als burgerhulpverlener het leven van haar buurman Coen. Bekijk in het filmpje onderaan hoe dit in zijn werk ging.
Als stichting promoten we de burgerhulpverlener actief, want de ervaring leert dat het werkt.
Meld u aan, neem deze stap voor uw woon/leef omgeving!
Meer weten?
We hebben onderstaand wat informatie voor u verzameld.
Wist u dat in ons verzorgingsgebied er steeds meer van deze groepen/organisaties komen?
HartslagNu
HartslagNu is het landelijke platform voor burgerhulpverlening bij een hartstilstand. Zij is ontstaan uit de twee belangrijkste burgerhulpverlenersplatformen van Nederland: HartslagNu en Stan (voorheen HartveiligWonen). De twee zijn samengevoegd in een nieuwe stichting, die de naam HartslagNu draagt. Stan levert de technologie die bij het automatisch alarmeren van burgerhulpverleners wordt gebruikt.
In de nieuwe stichting participeert naast HartslagNu en Stan ook de Hartstichting. Alle partijen brengen hun expertise mee om de burgerhulpverlening voor reanimaties en AED-gebruik centraal te borgen. Het wordt mogelijk deze vorm van hulpverlening eenduidig te organiseren en duurzaam te verankeren in de samenleving.
De samenwerking wordt ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sectororganisatie Ambulancezorg Nederland.
Burgerhulpverleners zijn gemiddeld 2,5 minuut sneller ter plaatse dan de ambulance.
Juist in die cruciale eerste minuten kunnen zij een leven redden.
Voor een goed weekend oproepsysteem zijn er overal in Nederland veel burgerhulpverleners nodig.
"Wie wil er nu niet een leven redden?"
Lees het verhaal van Mark